Performing Cultures

Transzformáció- és változásmenedzsment

Vállalati és szervezeti transzformációs programok tervezése és program-menedzsmentje, változásmenedzsment programok, belső branding, belső kommunikáció

„A vállalat-átalakítási, -fejlesztési programok többsége nem hozza az eredetileg kitűzött célokat.”

Ez idézett megállapítást hosszú évek óta szintre mantraként ismételgetve halljuk a különböző elemző és tanácsadó cégektől, sorban jelennek meg a legújabb, „biztos megoldást hozó” módszerek, mégsem tapasztalunk jelentős előrelépés ezen a téren. Az elmúlt évtizedek során számos átalakítási programban vettünk részt vezetőként, tanácsadóként, mely tapasztalatok alapján kialakítottuk saját megközelítésünket, melynek lényege az integrált, pragmatikus, mindig az adott esetre szabottan a legpraktikusabb eszközöket és módszertanokat ötvöző egyedi megoldások kialakítása.

 

Szolgáltatási területeink

Transzformációs programok tervezése és program-menedzsmentje

Nagyobb mértékű vállalati átalakításokra, transzformációs programokra jellemzően vállalatfelvásárlások és –összeolvadások, új stratégiai irányok, új szervezeti és/vagy működési modellek bevezetésekor van szükség. Ilyenkor a vállalat működése minden dimenziójában megváltozik: sokszor vezetői változások vannak, mindenképp változik a szervezet, a folyamatok, a támogató rendszerek, és formálódik a kultúra, a belső együttműködés, a munkatársak szemlélete is. Mindezen dimenziók együttes, párhuzamos és tudatos megváltoztatása komplex változási programok megtervezését és végrehajtását igényli, miközben természetesen a vállalat alapműködése folytatódik, eladni, termeli, ügyfeleket kiszolgálni, az éves tervszámokat hozni ugyanúgy kell, mintha a nagy változás nem is történne.

Tapasztalatunk szerint, ilyen helyzetekben komoly értéket teremt egy olyan külső segítő jelenléte, aki már számos ilyen programot végigélt és végigvezetett, tudja, hogy mire kell figyelni. Mi ilyen segítséget nyújtunk

 

Változásmenedzsment támogatás

Sokszor a vállalatok, szervezetek életében bekövetkező változások nem igényelik egy komplex átalakítási program felállítását, a változások megfelelő menedzselésére azonban minden esetbe szükség van. A transzformációs programok integráns részeként is, és külön szolgáltatásként is gyakran nyújtunk változásmenedzsment támogatást, ami számos különböző elemből állhat össze:

 

Belső branding, belső kommunikáció

A változási és transzformációs programok sikerének egy kiemelten fontos tényezője a belső kommunikáció, az egész program belső „branding”-je, ezért ezzel a területtel kiemelten is foglalkozunk. Nem láttunk még olyan változási programot, ahol a vezetők ne hangsúlyozták volna kiemelten is a kommunikáció fontosságát. És sajnos olyat is csak nagyon keveset, ahol elegendő és megfelelő lett volna a kommunikáció mértéke, jellege, stílusa és formája.

Tanácsadóként sokféle szerepben veszünk részt a változási programok belső brand-jének és kommunikációjának támogatásában a kreatív tervezéstől, a kommunikációs stratégia, üzenetek, csatornák megtervezésén át, az egyes kialakult nehéz (esetleg krízis-) helyzetek kezeléséig.