Performing Cultures

Vezetésfejlesztés

Vezetői kompetenciák felmérése, vezetés-fejlesztési program kidolgozása, vezetői tréningek, egyéni és csoportos vezetői coaching, vezetői együttműködés-fejlesztő workshopok

„Vezető az, akit követnek”

Vezetőnek lenni különleges, az emberek kis százalékának megadatott szerep. Tehetség, rendkívüli és tudatos erőfeszítés, és kitartás kell hozzá. A vezetői szerep kivételes lehetőség az egyén számára, mely egyben hatalmas felelősség is. Többféle megközelítés van arra, hogy a vezetők hogyan tudnak hatással lenni a munkatársakra, inspirálni és motiválni őket.

Mi azt tekintjük küldetésünknek, hogy az egyén vezetői képességeinek fejlesztésén keresztül emberközpontúvá tegyük a szervezetek kultúráját és ezáltal az uralkodó vezetési stílusban változást kezdeményezzünk. Célunk, hogy a vezetői tevékenységben a teljesítményelvárásokon túl egyre hangsúlyosabban megjelenjen a munkatársak fejlődését és jólétét (well-being) szolgáló szemlélet, mely egyszerre segíti hozzá a szervezeteket üzleti eredményességük fokozásához és egy örömtelibb, elkötelezettebb munkatársi közösség felépítéséhez.

 

Ezt a célt különböző formákban szolgáljuk:

-  Mindig fontos kiindulási alap annak felmérése, hogy egy vezető vagy vezetői csapat éppen hol tart vezetői fejlődési útján, azaz a vezetői kompetenciák felmérése.  Ide tartozik

-  Gyakori fejlesztési forma, amikor egyes készségterületekre fókuszáló vezetői tréningeket tartunk. Tréningjeinket mindig az adott vezetői csapat vagy csoport igényei alapján egyedileg alakítjuk ki egy nagyon széles témaköri és módszertani bázisra alapozva. Az utóbbi időszak gyakori témái a:

-  Főleg felsővezetők fejlesztésében tréningek helyett / mellett egyre nagyobb szerepet kap az Executive Coaching. Ez történhet:

formájában. A coaching folyamatok célja tekintetében széles a skála:

-  Gyakran a fejlesztés nem egy-egy vezetőre, hanem egy teljes vezetői csapatra irányul. Ilyenkor a leggyakoribb cél a vezetői csapat eredményességének, együttműködésének fejlesztése. Ezt vezetői csapat együttműködést fejlesztő workshop-ok és/vagy vezetői csapat coaching formájában végezzük.