Performing Cultures

Szervezetfejlesztés

Szervezeti diagnózis, kultúra, elkötelezettség, informális szervezet felmérése, szervezeti jövőkép megalkotása, szervezetfejlesztési akcióterv kidolgozása és megvalósítása, változásmenedzsment

„A felismerésen és a bátorításon keresztül mozgathatók meg egy ember legértékesebb erőforrásai.”

Charles Schwab

Minden szervezet életében többször is elkövetkezik az a pont, amikor változásra van szüksége ahhoz, hogy hosszútávon sikeres maradjon. Megközelítésünk szerint minden változás sikere a szervezetben dolgozó munkatársak hozzáállásán, elkötelezettségén és felkészültségén múlik, alapvetően befolyásolva a szervezet változási képességét. 

Mikor is van szükség szervezetfejlesztésre?

A szervezetfejlesztési munkánk során a felsővezetői szempontok és igények kiemelt kezelése mellett különös hangsúlyt helyezünk a szervezet valamennyi szintjét reprezentáló munkatársi vélemények és javaslatok megismerésére, a lehető legszélesebb körű információgyűjtésen alapuló helyzetértékelésre.

Tanácsadói szerepünk a szervezetfejlesztés folyamatában a probléma diagnosztizálására és a folyamat kialakítására fókuszál, melyben megteremtjük azt a konstruktív, alkotó légkört, azokat a csoportdinamikai helyzeteket, melyekben maga a szervezetben dolgozók felismerik és megértik a problémákat előidéző valódi okokat és képesek azokra saját, adekvát megoldást kínáló akciókat kialakítani. Hisszük, hogy az általunk, a fenti alapelvekre épülő szervezetfejlesztési folyamat tartós változásokhoz segíti partnereinket.