Performing Cultures

Dr. Csentericsné Arnold Zsuzsa

Ügyvezető partner, vezető tanácsadó


Pályakezdésem óta, közel 30 éve a HR szakmában dolgozom, az utóbbi 20 évben HR igazgatóként a pénzügyi szektorban. 1993 - 2000 évek között a rendszerváltás időszakában zajló dinamikus változások folyamatában a Magyar Hitelbank privatizációjában, majd az ABN AMRO Bank magyarországi leányvállalatának felépítésében volt meghatározó a szerepem. 2001-től kezdődően 2013-ig a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatójaként 2004-ig a szervezet európai uniós csatlakozásához kapcsolódó változások menedzselése volt a fő feladatom, majd azt követően szervezet működésének és szakmai munkájának legjobb európai uniós jegybanki gyakorlatokhoz való illesztése adott számomra folyamatos kihívást. Ebben az időszakban az EU jegybankjainak közösségében felkérésre több európai uniós jegybank (cseh, szlovén, litván, román és az Európai Központi Bank felkérésére) HR tevékenységének fejlesztésében nyújtottam tanácsadói támogatást.

2013 óta tanácsadóként tevékenykedem. A tanácsadásban legfőképp a HR igazgatók mentorálására, szervezeti kultúra és működésfejlesztésre, valamint HR rendszerek és programok (teljesítmény menedzsment fejlesztés, motivációs rendszer, javadalmazás, kompetencia menedzsment, karriermenedzsment) fejlesztésére fókuszálok.

Szakmai munkám mellett HR igazgatóként egyre inkább elkötelezettséget éreztem, hogy a magyarországi HR szakma fejlődését, stratégiai szerepvállalásának erősödését tudásommal és tapasztalataimmal szolgáljam, így 2007-ben a Corvinus Egyetemen PhD tanulmányokat kezdtem. Ezt a törekvésemet egészítettem ki azzal, hogy 2013-ban – témavezetőmmel közösen - gyakorlatorientált kutatást kezdeményeztem, mely a HR szervezetek átalakításának, a HR Business Partner modell alkalmazásának, elterjedésének tendenciáit térképezte fel Magyarországon. Több mint 10 éve a HR szakemberek képzésében, fejlesztésében is részt veszek.

Mindig fontos volt számomra, hogy teljes és kiegyensúlyozott életet éljek. A természetjárás, a túrázás, a kertészkedés, a sport rendszeres kiegészítője életemnek, mint ahogy elengedhetetlenek a heti bridzs partik, és a baráti találkozók is.   

 

Szakterület

HR Stratégia
HR Transzformáció
Humán Tőke Menedzsment
Vezetésfejlesztés
Működési Kiválóság

Dr. Csentericsné Arnold Zsuzsa

e-mail: csenterics.zsuzsa@level9consulting.com
tel: +36 30 350 7970